Участници

Residential forum 2022
8 юни 2022 | София, България

арх. Андрей Ходкевич

проектант, Студио HO_RA

Андрей Ходкевич е архитект, изследовател и съосновател на студио „HORA” и “Ephemera”. През годините си на изучаване на взаимодействието между технологиите на 21. век и архитектурата, той развива идеи и концепции с международни награди и публикации. След дипломирането си от „Politecnico di Milano” се отдава на изследването на нови възможности и перспективи за архитектура в дигиталната епоха. Андрей е лауреат в най-престижния европейски конкурс за архитекти под 40 години- Europan . В периода от 2010 до 2018 г. е част от екипа на водещото българско архитектурно бюро - Aedes Studio. Участник е в успешната кандидатура на холандския град Лееуварден за Европейска столица на културата през 2018г.

През 2019 съосновава „HORA”- студио за архитектура и дизайн фокусирано върху иновативни технологии и материали, и тяхното приложение в проектирането и създаването на обитаема среда. “HORA” e колектив състоящ се от архитекти и дизайнери стремящи се да създават осъзната и вдъхновяваща архитектура.

През 2022 съосновава "Ephemera" - платформа за разработки на виртуални пространства и сгради в Метавселената.

Андрей е ТЕDx лектор и университетски гост лектор. Като архитект той вярва, че взаимодействието между информацията, технологията и архитектурата могат да дадат нови възможности спрямо начина , по който създаваме и възприемаме пространството.