Участници

Residential forum 2022
8 юни 2022 | София, България

Николета Кръстева

интериорен дизайнер и основател, студио EXTRAVAGANCE design

    Николета Кръстева е интериорен дизайнер с над 13 години опит в тази област. Завършва бакалавър по „Пластични изкуства“ в Aix-Marseille University, Франция. Магистъ е по „Интериорен дизайн“ от Нов български университет.
    Работила е като асистент на арх. Манон Амирканян във Франция. Стартов проект – интериор на къща в Saint-Jean-Cap-Ferrat, на няколко километра от Монако с превъзходна гледка, изумителна архитектура и градина с футболно игрище и мандарини.
    През 2009 г. основава собствено студио за интериорен дизайн EXTRAVAGANCE design. Студиото е специализирано в проектиране на интериорен дизайн на жилищни и обществени обекти от всякакъв тип. Има офиси в гр. София и гр. Бургас.
    Редица от интериорните проекти на студиото през годините са отличавани с награди от престижни международни конкурси. Една от последните награди е от конкурса European Property Awards 2021 – 2022, чието жури отличи проектът „Бевремие“ с най-високото отличие 5 звезди в категорията „Best Interior Private Residential – Bulgaria“.